1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg

Skąd się biorą problemy z erekcją?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Dobra może łatwo poprawić nie tylko jakość potencji, ale
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do całkiem
poważnych ubytków selenu.
Możemy go unormować jedząc
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny bardzo
istotny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten z kolei
pobudza nasze libido. W czasie
nadużywania alkoholu czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a można go zwiększyć
jedząc warzywa strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Wyjątkowo
istotnym elementem jest także
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy oraz zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak czekolada, wołowina, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, która wpływa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli chcemy
poprawić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra tanio

kamagra tanio



Dodaj komentarz